rondreis Hawaii

Hawaii is een eilandengroep van de Verenigde Staten in de oceaan. Je kunt hier fantastisch eilandhoppen, want Hawaii bestaat uit prachtige eilanden die stuk voor stuk een eigen karakter hebben. Hop van eiland naar eiland om alle bezienswaardigheden in Hawaii te bewonderen. Van vulkanen en regenwouden tot goudgele stranden en prachtige rotskusten. Je vindt het allemaal in deze Amerikaanse staat in de Grote Oceaan! Beleef een rondreis Hawaii.

Kauai
Kauai is het meest natuurrijke eiland en volgens velen de mooiste van de archipel. Je vindt hier groene valleien, idyllische watervallen en steile kliffen. Het hoogtepunt van Kauai is de Waimea Canyon. Dit is een kloof vol watervallen. Met de Waimea Canyon Drive kom je langs uitzichtpunten en kijk je zo het diepe ravijn in. Heb je weleens de film Jurassic Park gezien? Die is grotendeels opgenomen bij de Napali Coast op Kauai. Deze robuuste kustlijn grens aan een felblauwe zee en is een prachtig plaatje. Met een boot kun je langs de kustlijn varen óf kies voor een onvergetelijk helikoptervlucht boven Napali Coast.

Maui
Op Maui overheersen de vulkanen. Als je dit met eigen ogen wilt zien kun je het beste naar Haleakala National Park. In dit natuurpark vind je talloze vulkanen en kun je kraters beklimmen. Je zult je verbazen over de maanlandschappen die je tijdens je wandeling tegenkomt. Een andere leuke activiteit op Maui is om met je huurauto de route Road to Hana te rijden. Deze route doorkruist onder andere regenwouden en vanuit de auto heb je schitterende uitzichten. Altijd al eens willen surfen? Trotseer de golven of probeer eerst een surfles.

Big Island
Big Island is eigenlijk een bijnaam voor Hawaii Island omdat dit het grootste eiland van de archipel is. Net als op Maui kom je hier ook vulkaanlandschappen tegen. De mooiste vind je bij Volcanoes National Park. In de omgeving van de actieve vulkaan Kilaunea kom je veel lavastromen tegen. Dit kun je zien met de Crater Rim Drive.

Oahu
Waar de hiervoor genoemde eilanden voornamelijk in het teken staan van de overweldigende natuur kom je op Oahu veel historie tegen. Dit komt voornamelijk door het bombardement op de haven Pearl Harbor in 1941 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de luchtaanval van Japan zonken velen schepen en vielen enorm veel slachtoffers. Vandaag de dag kun je Pearl Harbor bezoeken waar nog steeds scheepswrakken op de bodem liggen. Je kunt in de haven een onderzeeboot, gevechtsschip en monumenten bezoeken. Al indrukken kun je op je laten inwerken bij Waikiki Beach of andere rustige strandjes op Oahu. Ga surfen, duiken, snorkelen of gewoon lekker zwemmen.

Hawaii combineren met de westkust van Amerika

rondreis Hawaii

Heb je iets langer de tijd voor een rondreis naar Amerika? Overweeg dan eens om een vakantie naar deze eilandengroep te combineren met een rondreis West-Amerika. Het is erg leuk om eerst bij de westkant van Amerika bezienswaardigheden zoals de Grand Canyon, Yosemite National Park, San Francisco en Las Vegas te bekijken en vervolgens nog te relaxen bij de zonovergoten stranden van Hawaii.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *