Daarom moet je op vakantie in Friesland

Friesland staat bekend om zijn vele wateren. Het is dan ook de waterrijkste provincie van Nederland en daarom de ideale vakantiebestemming. Veel Nederlanders staan niet gauw stil bij dit Nederlandse pareltje. Maar voor een vakantie vol waterpret kun je echt in Friesland terecht. Lekker bootje varen, zeilen, suppen, kanoën, vissen, zwemmen en nog meer (water)pret. Genoeg redenen dus om nu op zoek te gaan naar een vakantiehuis in Friesland!

De prachtige waddeneilanden

Onze prachtige Waddeneilanden, behalve Texel, behoren tot Friesland. Als je dus op vakantie gaat naar Friesland, dan mag een bezoek aan één van deze eilanden niet ontbreken. Wat dacht je van lekker fietsen op Vlieland? Of paardrijden op de stranden van Terschelling? Wat je natuurlijk echt gedaan moet hebben als je naar Friesland op vakantie gaat is wadlopen. De Waddenzee behoort tot Unesco ‘s Werelderfgoed. Nergens ter wereld vind je deze natuur terug. Iedere 6 uur wisselen eb en vloed elkaar af en verandert de natuur. Een mooi verschijnsel die je een keer in je leven gezien moet hebben. 

De Friese steden 

Ben je al overtuigd om op vakantie te gaan naar Friesland? We zullen je nog een paar redenen geven. Friesland heeft leuke steden en dorpjes die het bezoeken waard zijn. Je waant je dan echt in het buitenland, doordat de Friezen hun eigen taal en cultuur hebben. Denk dan vooral aan de Friese Elfsteden, waarlangs de Elfstedentocht in de winter gaat. Sneek is dan wel echt een leuke stad om heen te gaan. Daar organiseren ze in de zomer altijd de Sneekweek. Dan ligt het Sneekermeer vol met zeilende bootjes en in het centrum is er van alles te doen. Heb jij je vakantie naar Friesland al geboekt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *