pexels-bodi-5201634

Utrecht is tegenwoordig bekend als een studentenstad, er is altijd wel ergens een feestje. Studenten vinden de stad vaak zo leuk dat ze na hun studententijd in de stad willen blijven wonen. Daarom willen ze graag is een huis kopen, daarvoor hebben ze wel een makelaar in Utrecht nodig. Ludenhoff groep biedt allerlei diensten die te maken hebben met een aankoop van een woning. 

Geschiedenis van de stad

De eerste nederzetting op de plek waar het domplein in Utrecht nu ligt lag het Romeinse fort Traiectum, dit fort is rond het jaar 50 gebouwd. Traiectum betekent de plek om de rivier over te steken in het latijns, in de middeleeuwen werd de naam Trecht gebruikt. Dit werd later Ultrajectum om Maastricht destijds ook Trecht heette. Uiteindelijk kwam Trecht weer terug en dit is uiteindelijk Utrecht geworden.

Na de ondergang van het Romeinse rijk zijn de Friezen in Nederland terechtgekomen en zij hebben daarna een tijd rond Utrecht gewoond. Met de opkomst van het Christendom versloegen de Franken de Friezen en namen de macht over rond Utrecht. De stad werd hierna als kerkelijk centrum ingericht. Rond deze tijd was er twintig kilometer van Utrecht een andere stad ontstaan die erg rijk werd door handel: Dorestad. Deze stad kreeg te maken met verval door de vikingen. Dit gebeurde ook in Utrecht. 

Utrecht profiteerde na het vertrek van de vikingen van de ingezette ondergang van Dorestad. De stad groeide uit tot een handelscentrum en kreeg uiteindelijk als een van de eerste steden in de Noordelijke Nederlanden in 1122 stadsrechten. De stad heeft hierna een groei doorgemaakt, de stad heeft wel veel last gehad van verschillende epidemieën van onder andere de pest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *