Vakantie

Veel mensen trekken het liefst naar de kustregio’s op het moment dat ze vakantie hebben. Vooral voor mensen die niet in de buurt van de zee wonen geldt dit. Dit is ook maar al te begrijpelijk. Een kustomgeving heeft nu eenmaal een ontspannende uitwerking op vele mensen. Het geluid van de zee en de meeuwen, de schone lucht en het afwezig zijn van verkeersgeluiden zorgen hier mede voor. Als Nederlanders hebben we wat dit betreft geluk, want ons land kent vele kilometers kustlijn. Leuke badplaatsen in Nederland zijn er dan ook genoeg. In de volgende alinea lees je welke badplaatsen in het bijzonder de moeite waard zijn.

Vakantie

De beste Nederlandse badplaatsen op een rijtje 

Nederland is een land dat ontzettend rijk is een fraaie badplaatsen. We kunnen ze hier dan ook helaas niet allemaal opnoemen. Evenwel noemen en beschrijven we hieronder in het kort de volgende plaatsen: 

  • Bergen aan Zee: dit is een plaatsje dat een ideale ligging aan zee combineert met een fraai, oud stadscentrum. Een plekje op het strand vind je hier zeker, want de stranden zijn hier vele kilometers lang. Bijzonder is ook dat in Bergen aan Zee volop gesurft wordt. Dit omdat de wind hier qua richting en kracht ideaal is. 
  • Wellicht de bekendste badplaats van Nederland is Scheveningen. Beroemd zijn hier onder meer de grote boulevard, de gezellige strandtentjes en de pier.
  • Een plaats die zeker niet minder leuk is dan Scheveningen is vervolgens Zandvoort. Ten eerste is het al ideaal dat je deze badplaats per trein kunt bereiken. Uniek aan Zandvoort is uiteraard de aanwezigheid van het circuit. Het centrum van deze plaats is ook de moeite van een bezoekje waard.
  • Tenslotte mag Egmond aan Zee niet onvermeld blijven. Egmond is ook voor natuurliefhebbers erg aangenaam, want door de aangrenzende duingebieden kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *