Veel mensen vandaag de dag willen op reis, maar dit is niet even makkelijk. Soms lukt het mensen nog te ontsnappen naar de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied, maar zelfs dit is niet al te slim. Hoewel reizen vandaag de dag even stil ligt, kunnen we wel met zn allen gaan plannen waar we graag heen willen. In deze blog vertel ik u graag over een magische plek met gigantisch veel historie. Welke plek zou het zijn? Veel mensen denken bij veel historie aan plekken zoals Rome, Parijs of London. Maar ik ben van mening dat veel te veel mensen tegenwoordig alleen maar kijken naar de westerse wereld. Binnen europa kan je zo veel meer plekken bezoeken. Ik heb het over de wondere wereld van Istanbul, Turkije. 

Een rijke geschiedenis

Veel mensen vragen zich waarschijnlijk af wat er te beleven is in Istanbul en waarom ze daar naartoe zouden moeten willen gaan. Een woord: historie. Het is een stad die in zo gigantisch veel verhalen terugkomt dat u zich verbaast waarom u er niet eerder heen bent gegaan. De reden dat u hier waarschijnlijk nooit eerder heen bent gegaan heeft te maken met het feit dat de stad de afgelopen 2000 jaar wel drie keer van naam is veranderd. Dit kwam omdat het oorspronkelijk deel uitmaakte van het Byzantijnse rijk, zo rond 667 voor CHristus. De stad heette toen Byzantion. Dit rijk was een van de eerste beschavingen ter wereld. De eerste grote ontwikkeling na de jagers en verzamelaars. Enkele eeuwen later werd de naam van de stad omgedoopt tot COnstantinopel. Veel mensen die ooit een geschiedenisboek hebben opgepakt zullen deze naam wel kennen. Er zijn vele gevechten en oorlogen geweest die de stad nu nog steeds kenmerken. Veel muren en fortificaties tekenen het historisch centrum 

Vandaag de dag

Vandaag de dag is het mogelijk voor veel mensen om deze historie te bewonderen door te kijken naar Istanbul tickets. Deze mensen zullen zien dat de naam wederom aangepast is toen het Romeinse rijk viel. Dit gebeurde zo’n 2000 jaar geleden. Ondanks dat de hoofdstad van het Romeinse Rijk verplaatst was naar het (toen) belangrijkere oosten, bleek dat de stad te erg in trek was voor andere rijken. Het ottomaanse rijk veroverde de stad toen het ROmeinse Rijk viel en veranderde de naam voor de laatste keer naar Istanbul, ofwel Istanboel. Vandaag de dag zijn deze historische gebeurtenissen nog steeds zichtbaar in de stad, zonder dat je als toerist er iets van hoeft te ervaren. Door te vliegen naar Turkije kan je niet alleen deze rijke geschiedenis meepakken, maar ook meer leren over de Turkse cultuur en voornamelijk de architectuur. Omdat Istanbul door zo veel verschillende rijken bezet is geweest heeft het geweldige gebouwen en verschillende soorten architectuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *