Meer dan ooit werden we het afgelopen jaar aangewezen op onszelf in ons natuurlijke habitat. Je eigen huis, met de daarbij behorende vieze sokken op de vloer, afwas van een aantal dagen terug nog in de gootsteen, was die zich opstapelt. Plankjes die al jaren niet zijn afgestoft en troep die er al lang niet meer had hoeven liggen. Als je nooit meer het huis uit komt om iets leuks te doen, als je ineens je huis op de achtergrond hebt van alle meetings met je collega's én klanten, dan wordt je je ineens toch pijnlijk bewust van hoe jouw veilige haven er voor de buitenwereld uit ziet, en daardoor ook voor jezelf. Dat is misschien niet altijd een fijne realisatie, maar kan ook een goede motivatie zijn op je huis wat op te knappen en jezelf meer luxes te gunnen! Hoe je dat doet, lees je hier. 

Hou het schoon!

Het grootste gevoel van luxe haal je natuurlijk uit een grote schoonmaak. Alles uitzoeken, wegdoen wat je niet meer nodig hebt. Het leeghalen en dán schoonmaken. Alle hoekjes goed boenen. Pas daarna krijg je het verlangen om de boel ook weer mooi te maken. Het dekentje op de bank netjes opvouwen, en bosje bloemen op tafel in een mooie vaas, een lichtje aan de muur – het valt weg als het een rotzooi is, maar zodra alles schoon is en opgeruimd is jouw hoofd dat ook, en kun je tijd en energie steken in de kleine dingetjes die alles zoveel mooier maken! 

De kleine dingetjes

We zeiden het hierboven al: een bosje bloemen, een kussentje op de bank, een kaarsje aan, een mooi nieuw wijnglas. Je hebt geen dure spullen nodig om dat gevoel van luxe te creeeren: het zit hem altijd in de kleine dingen. Het gaat er vooral om dat jij je verwend voelt! Denk daarin verder dan je wil. Ga nét dat stapje verder wat je jezelf normaal niet zou gunnen, en ga er écht voor deze keer. Een mooie schaduwdoek voor in de tuin zorgt voor mooi licht binnen én een heerlijk plekje in de tuin waar je straks van de zomer kan genieten. Misschien droom je er altijd al van, maar lijkt het de investering niet waard. Wij kunnen je vertellen: dat is het zeker wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *