pexels-luis-quintero-1606618

Tenerife is een Spaans eiland in de Atlantische Oceaan, het hoort bij de Canarische eilanden. Het eiland ligt ongeveer 400 kilometer van de kust van Marokko. Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het wordt namelijk nooit echt koud, maar temperaturen komen zelden boven de 32 graden. Tenerife is vanuit diverse luchthavens in Nederland en België binnen 4,5 uur te bereiken.

Natuur

Tenerife is net als de andere Canarische eilanden een vulkanisch eiland. Het bestaat voornamelijk uit hoge bergformaties. Het hoogste punt van het eiland is de vulkaan El Teide, de piek van de vulkaan ligt op 3718 meter. Hiermee is het niet alleen het hoogste punt van Tenerife, maar ook van heel Spanje. Gemeten vanaf de zeebodem is El Teide met 7000 meter de op twee na hoogste vulkaan ter wereld.

Toerisme

Ieder jaar komen meer dan 4 miljoen toeristen op Tenerife aan, het eiland leeft dan ook van het toerisme. Het eiland is populair door het aangename klimaat, de mooie natuur en ook de moderne infrastructuur moet niet vergeten worden. Meestal zijn plekken met een klimaat als dat van Tenerife een stuk minder ontwikkeld dan Europese landen. Dit geldt niet voor Tenerife, hierdoor voelt het eiland vertrouwd voor toeristen.

Ben je al een aantal keer op het eiland geweest en vind je het er zo fijn dat je wil emigreren naar Tenerife neem dan contact op met Lucas Island Services. Zij weten alles wat je moet weten voordat je deze stap gaat maken. Ook kunnen zij je helpen met het begrijpen van de cultuur en de Spaanse taal. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *