Wil je graag naar China voor zaken of om vakantie te vieren? Sta dan stil bij visum aanvragen China. Je hebt er niet zo vaak mee te maken en daarom is het van belang dat je goed weet wat je ervoor moet doen. We leggen het je graag uit, geven aan hoe je een visum aan moet vragen maar ook wat je allemaal nodig hebt. Het eerste advies wat je van ons krijgt is op tijd beginnen met aanvragen. Er kan altijd iets niet goed gaan bij de aanvraag of ze keuren het af. Het is dan van belang dat je daar snel op in kunt haken en dan moet je dus wel voldoende tijd hebben om te handelen.

Hoe visum aanvragen China?

Ga je binnenkort naar China? Het is dan belangrijk dat je op tijd het juiste visum gaat aanvragen. Je kunt rekenen op een bedrag van rond de 250 euro per persoon bij visum aanvragen China. Je moet om te beginnen online een formulier invullen. Dit is snel en eenvoudig geregeld. Je moet vervolgens je paspoort opsturen en via de mail krijg je dan instructies hoe je dat moet doen. Ook moet je denken aan het invullen van aanvullende documenten. Wanneer alles goed wordt gekeurd dan kan het aangetekend naar je op worden gestuurd of je gaat je paspoort met ingeplakt visum ophalen.

Als je een Nederlandse nationaliteit hebt dan moet je bij aankomst in China een geldig visum kunnen overhandigen. Dit geldt voor toeristen maar ook als je voor zaken naar dit land gaat. Het visum geeft je reistoestemming en als het toe wordt gekend dan wordt het in je paspoort aangebracht.

Welk visum aanvragen China?

Er zijn verschillende mogelijkheden als je gaat kijken naar een visum aanvragen China. Er zijn namelijk vier varianten voor het toeristenvisum en vier varianten van het zakelijke visum. De verschillen vind je in de geldigheidsduur, maar ook in het aantal keer dat je met één visum China mag inreizen. Je betaalt altijd rond de 250 euro per persoon. Maar als je gebruikmaakt van de spoedprocedure ben je ook meer geld kwijt. Welke varianten zijn er dan?

– Drie maanden geldigheid bij eenmalig inreizen.

– Drie maanden geldigheid bij tweemaal inreizen.

– Zes maanden geldigheid bij tweemaal inreizen (hier gelden wel speciale voorwaarden voor).

– Twaalf maanden geldigheid bij onbeperkt inreizen (hier gelden wel speciale voorwaarden voor).

Welk visum je nodig hebt, kun je vaak zelf wel beslissen wanneer dat je alle voorwaarden door hebt genomen. Mocht je twijfelen dan kun je altijd advies vragen en dan word je begeleid bij de aanvraag. 

Documenten visum aanvragen China

Je hebt altijd een aantal documenten nodig bij visum aanvragen China. Daarbij moet je denken aan een paspoort, maar ook aan een reisschema, een pasfoto en een werkgeversverklaring. Wat je nog meer nodig hebt hangt af van wat je er gaat doen (reisdoel) en je persoonlijke omstandigheden. Je kunt dit online allemaal opzoeken en anders bij de betreffende instantie opvragen en dan kunnen zij je goed begeleiden in wat je moet doen, wat je nodig hebt en welke stappen je het beste kunt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *