pexels-david-mceachan-91409

De Egyptenaren geloofden dat ieder mens na de dood het leven zal voortleven. Mocht je veel zonden hebben, zou je deze zonden ook meenemen. Mocht je geen zonden hebben, kon je leven als een god. 

Wanneer je aan de Oude Egyptenaren denkt, denk je al snel aan piramiden, de graven van de koningen. Helaas waren de graven van het ‘gewone’ volk minder spectaculair, maar nog steeds erg prima voor in die tijd. Het begraven ging toen erg anders dan tegenwoordig. Nu vraag je uitvaartzorg in Amersfoort aan of regel je een uitvaart in Hoogland en de uitvaart zal in werking worden gezet.

Het belangrijkste onderdeel van een begrafenis uit de tijd van het Oude Egypte, was de sarcofaag. Een sarcofaag is vaak een stenen kist waar de stoffelijke resten van mensen in worden bewaard. Erg weinig mensen worden begraven in een sarcofaag. Het worden begraven in een sarcofaag is voornamelijk voor zeer belangrijke en rijke mensen. Bijvoorbeeld pausen, leden van een koninklijk huis en vroeger de farao’s.

Wanneer er iemand uit de familie kwam te overlijden, werd er eigenlijk standaard 70 dagen rouw ingelast. Tijdens deze 70 dagen bleven de familieleden thuis om dit verlies te verwerken. Mocht je wel uit huis moeten, moest je je gezicht insmeren met slijk en jezelf constant klappen uitdelen op het hoofd en gezicht.

Deze 70 dagen werden ook gebruikt om het lichaam van de overledene in een zoutoplossing te stoppen, te wassen en vervolgens in te binden in linnen banden. De ‘gewone’ mensen kregen een masker van gips en gaas, de koningen kregen maskers van goud. Een bekende farao die een grafmasker heeft gekregen van goud is farao Toetanchamon. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *