De kipper is een vervoersmiddel die we steeds vaker voorbij zien komen als het gaat om het vervoeren van zware ladingen. De kipper is eigenlijk gewoon een gemoderniseerde kar. Het gemoderniseerde gedeelte zit hem in het feit dat een kipper automatisch geleegd kan worden terwijl het bij een gewone kar vaak nog met de hand wordt gedaan. Een stuk effectiever en efficiënter dus. Ook niet zo raar dat steeds meer bedrijven dit vervoersmiddel aan de collectie willen toevoegen. Wil je graag een tweedehands kipper kopen? Dan zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. We hebben ze uiteraard weer voor je opgesomd.

Waar ga je de kipper kopen?

Als je een beetje in de zoekmachine aan het zoeken bent zal je waarschijnlijk al verschillende sites en advertenties voorbij zien komen met een kipper te koop aangeboden. Er zijn zat bedrijven en zelfs particulieren die hun gemoderniseerde kar te koop aan bieden. Soms omdat ze een nieuwere kipper aanschaffen of omdat het vervoermiddel niet meer voldoet aan de wensen. Kijk vooral goed waar je de kipper vandaan gaat halen. Je kan de kipper direct van iemand kopen maar wil je op safe spelen? Dan kan je het best op zoek naar een goede dealer. Hoe dichter je bij de fabrikant zit, des te minder risico je zal lopen met je tweedehands aankoop.

Hoe ziet de kipper eruit?

Heb je een kipper op het oog? Dan ga je natuurlijk altijd eerst langs voor een bezichtiging voordat je tot een aankoop overgaat. Tijdens de bezichtiging is het vooral een noodzaak om goed te letten op hoe de kipper er op dat moment uitziet. Denk bijvoorbeeld aan de banden. Zit er nog genoeg profiel op of zijn ze al voorzien van slijtage zoals scheuren. Ook een belangrijk onderdeel om grondig te bekijken zijn de chassis en de assen. De chassis is erg gevoelig voor roestvorming en we weten allemaal dat roest waar weinig goeds doet voor je voertuig. Bij de assen moet je goed kijken naar de lijnen. Door overbelading kan een as bijvoorbeeld krom trekken. De kipper heeft dan meer kans op slinger tijdens het rijden en dat is alles behalve bevorderlijk voor de veiligheid op de weg. Ook de vloerplaat moet met een kritische blik bekeken worden. Deze kan namelijk gaan rotten. Je kan de vloerplaat eventueel vervangen als je zou willen maar houdt er wel rekening mee dat dit een duur grapje is. Houdt hier zeker rekening mee als je een prijs afspreekt met de verkoper. Ook de verlichting, de koppeling, het neuswiel en het de remmen zijn punten om kritisch te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *