De meeste kinderen in Nederland krijgen al vanaf hun geboorte de eerste vaccinaties. Deze vaccinaties beschermen tegen allerlei ziektes die potentieel gevaarlijk of zelfs dodelijk kunnen zijn. Wanneer je later in je leven gaat reizen, dan kan het verstandig of zelfs verplicht om bepaalde reisvaccinaties te gaan halen. De kans is dat je een land niet kunt binnengaan als je niet over de juiste vaccinaties beschikt. Ook in sommige beroepen is een vacccinatie noodzakelijk. Zo kan het in de zorg en zelfs in de omgang met dieren verstandig zijn om je vaccinaties bij te houden. Maar waar vind je nu alle informatie over vaccinaties? De online kennisbank vaccinatie en inenting is gewoon vanuit je luie stoel te raadplegen.

De online kennisbank vaccinatie en inenting geeft meer informatie

Het doel van de online kennisbank vaccinatie en inenting is niet om mensen maar over te halen om zich te laten vaccineren of om hun kinderen te laten inenten. Dat bepaal je nog steeds zelf. Maar de online kennisbank vaccinatie en inenting wil er wel voor zorgen dat iedereen een goed onderbouwde mening kan hebben over al dan niet vaccineren of inenten. Ook geeft de online kennisbank vaccinatie en inenting informatie over verplichte vaccinaties voor op reis en informatie over vaccinaties die je nodig kunt hebben in je werk.

Welke vaccinaties krijg je bij het consultatiebureau en waarom?

Je krijgt, als kind, bij het consultatiebureau de BMR vaccinatie, de prik tegen Bof, Mazelen en Rode Hond. Ook de DTP prik kun je daar verwachten. DTP staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Het is dankzij deze vaccinaties dat Polio zo goed als niet meer voorkomt in Nederland én dat je veel minder ziek wordt van kinderziektes als Mazelen en Rode Hond. Sterker nog: voorheen heette de DTP prik de DKTP prik. De K, van Kinkhoest, is niet meer nodig! Zo ver zijn we dus al gekomen in Nederland. Toch blifjt het opletten wanneer je naar andere landen reist.

Heb je wel eens een tetanusprik moeten halen?

Ben je wel eens gebeten door een hond of gekrabt door een kat? Dan kan het zomaar zijn dat dat kleine wondje je veel ellende oplevert wanneer je tetanus niet meer up to date is. Het is in deze gevallen altijd van belang om een dokter te bezoeken of te bellen. Is je tetanus verlopen? Dan zul je een nieuwe moeten gaan halen om ernstige ziekte en nare ontstekingen te voorkomen. Weet je niet wanneer je de laatste tetanusinjectie hebt gehad? Je huisarts weet dat wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *