natuur

Denk je aan Duitsland dan denk je in eerste instantie niet aan een schiereiland, misschien heb je niet eens van het eiland Rügen gehoord. De Duitsers zelf gaan er graag naartoe op vakantie, maar buitenlanders weten het eiland nog niet zo goed te vinden. Dit is ook niet heel erg gek, want het eiland is niet zo groot. Er wonen in totaal 75.000 mensen op het schiereiland, van het noorden naar het zuiden van het eiland is maar 50 km. Omdat er verschillende soorten natuur zijn, is er voor iedereen wel iets moois te beleven. Van heerlijke stranden waar je kunt uitwaaien, tot een schitterende bosrijke omgeving.

Prima vermaak op het eiland

Ondanks dat het eiland Rügen niet heel erg groot is, heb je tijdens een vakantie meer dan voldoende te doen en is vervelen niet aan de orde. Ben je een liefhebber van natuur dan zal je zeker een prachtige vakantie hebben, heerlijke meren waar je mooie vogels ziet en strandwandelingen maken behoort ook tot de mogelijkheden. De krijtrotsen in het Nationalpark Jasmund zijn wel tot 120 meter hoog, dat het eiland niet zo heel groot is heeft ook zijn voordelen. Het schiereiland is prima te verkennen lopend of met de fiets, op deze manier geniet je nog meer van de mooie natuur.

rugen

Perfect om met kinderen te doen

Ben je met de kinderen in op vakantie in Rügen, dan is een ritje met de trein altijd erg leuk om te doen. Rasender Roland is voor groot en klein bestemd, deze stoomtrein uit 1895 rijdt in de zomer tot de haven van lauterbach Mole. Wanneer je denkt dat je met sneltreinvaart rijdt moeten we je teleurstellen, in een lekker tempo van 30 km per uur kun je genieten van de prachtige omgeving en natuurlijk de trein. Wanneer je er in de zomer bent, rijdt de trein ongeveer 1 keer per uur. In de winterperiode kun je er 6 keer per dag gebruik van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *