De zomervakantie. We kijken er met zijn allen altijd een heel jaar naar uit. In de zomer van 2020 was een vakantie door het coronavirus niet vanzelfsprekend, maar ook dit jaar zitten er haken en ogen aan. In eigen land valt dit mee, omdat de maatregelen behoorlijk versoepeld zijn. Maar ga je naar het buitenland, dan zijn er toch wel een aantal zaken wat je geregeld moet hebben wat corona betreft. Maar wat? 

Niet of deels gevaccineerd betekent testen

Ben jij nog niet of deels gevaccineerd? Voor de meeste landen moet je volledig gevaccineerd zijn om niet meer te hoeven testen. Dit betekent dat jij door middel van een coronatest moet aantonen dat jij geen corona hebt of dat je corona hebt gehad. Wil je extra zekerheid? Dan kun je ervoor kiezen om een PCR test met certificaat te doen. Dan krijg je een extra verklaring, waarin staat of je wel of niet het coronavirus hebt. Wel net zo handig als je op vakantie gaat. 

Corona maatregelen van jouw vakantiebestemming

Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de corona maatregelen van jouw vakantiebestemming. Dit zorgt dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan en niet tegen onvolkomenheden aan gaat lopen als je in het land van bestemming bent. Maar verdiep je ook in de corona maatregelen van de landen waar je op doorreis bent. Bij de meeste Europese landen hoef je niet te testen als je op doorreis bent. Er zijn ook een aantal landen, waar je een bepaald formulier voor in moet vullen. Ieder land hanteert zo zijn eigen regels. Als je goed op de hoogte bent, ga je voor een zorgeloze vakantie. Check!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *