We hebben nog geen idee of we deze zomer weer op vakantie kunnen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om het thuis leuker te maken. Een van de trends van tegenwoordig is de wellness beleving in eigen huis zoals een sauna of jacuzzi bijvoorbeeld. Maar wat ook een luxe toevoeging in je tuin is en weinig ruimte inneemt, is de hottub. Geniet met je vrienden en familie (wanneer het weer mag natuurlijk) samen in de hottub op een zomerse avond. Hier lees je een aantal voordelen van hottubs.

Genieten in je eigen achtertuin

Een hottub houtgestookt is een ronde tobbe met een hout gestookte kachel als warmtebron. Ideaal  ook voor in de winter dus. Tegenwoordig heb je ook voor zwembaden zwembadverwarming houtgestookt waardoor je je zwembad kunt verwarmen op de koudere dagen.  Oorspronkelijk komt de hottub uit gebieden zoals Scandinavië en Alaska waar ze het gebruikten om warm te blijven in de koude buitenlucht en om te kunnen ontspannen. In sommige landen is het echt een traditie geworden en ook hier in Nederland wordt het steeds populairder. Steeds meer tuinen worden opgefleurd met een hottub. Want wat is er fijner dan heerlijk ontspannen in je eigen houtgestookte hottub en dat gewoon in de achtertuin.

Soorten hottubs

Er zijn twee veelvoorkomende soorten hottubs: de houten- en kunststof hottubs. Maar de meest voorkomende is de houtgestookte hottub, zoals ze hem in Scandinavië hebben. De meeste hottubs hebben een buitenkant van hout wat er erg natuurlijk en stijlvol uitziet. Hierdoor staat het ook nog is leuk in je tuin als je hem niet gebruikt. Je hebt erg veel mogelijkheden wat betreft de hottubs, denk aan: binnen- of buiten kachel, een staande of ingebouwde hottub of zelfs een hottub met hydromassage.

Het hele jaar door plezier

Het maakt niet uit wat voor weer het is, of de zon schijnt of het regent, de hottub is gemaakt om er zowel in de zomer als in de winter van de genieten. Een hottub geeft je het hele jaar door een warm bad en dat gewoon in je eigen achtertuin. Een hottub neemt namelijk weinig ruimte in en is dus ideaal voor in je tuin als die niet erg groot is. Daarnaast wordt het water snel warm, is het eenvoudig in gebruik, kan je de hottub in een paar minuten schoonmaken en verbruikt het weinig tot geen elektriciteit.  Al met al is het een ideale toevoeging in je tuin waar je jarenlang van kunt genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *