Valencia is een van de grootste en mooiste steden in Spanje. Mocht jij dus overwegen om een stedentrip te maken in deze regio dan moet je zeker verder lezen. Er zijn namelijk een hele hoop bezienswaardigheden, schattige restaurantjes en historische monumenten te vinden in deze stad. Denk bijvoorbeeld aan 'La Lonja de la Sueda', het gebouw waarin vroeger een grote zijdebeurs heeft gezeten. Dit bouwwerk is geprezen als een van de mooiste gothische gebouwen in de hele regio! Daarnaast maakt de stad deel uit van de 'Costa del Azahar' en ligt het dus aan de middellandse zee. Hierdoor kun je een groot deel van het jaar een duik maken in mooie helder blauwe golven. Vergeet na een lange, vermoeiende dag niet om paella te bestellen. Valencia is namelijk de geboortestad van dit heerlijke gerecht vol met vis en andere zeevruchten. Je zult dus nergens beter vinden!

Cultuur snuiven in Valencia: dit moet je zeker bezoeken

Er zijn honderden historische gebouwen en andere bouwwerken in Valencia. Maar welke moet je nu écht bekijken? Dat ligt er een beetje aan waar jouw interesses liggen. Bedenk bij jezelf of je indrukwekkende architectuur, eeuwenoude historie of juist moderne kunst wil gaan bekijken. De 'Palau de la Generalitat' is bijvoorbeeld een prachtige laatgotische kathedraal met zowel een rijke geschiedenis als een grote architecturale waarde. Ook kun je een museum bezoeken waar vroeger nieuwe priesters werden opgeleid: het 'Patriarca o del Corpus Christi'. Mocht je meer van moderne kunst en architectuur houden dan moet je zeker niet vergeten om langs te gaan bij 'Ciudad de las Artes y Ciencias', ook wel de 'Stad van Kunsten en Wetenschappen'. Het is gebouwd in 1998 en er zijn steeds meer gebouwen bijgebouwd. Het heeft een strak design met interessante vormen en een grote hoeveelheid glas, wat het een lichte en luchtige uitstraling geeft. Voor iedereen is er dus wat wils in deze veelzijdige stad. 

Verborgen pareltjes

Zoals in elke bekende stad zijn er wel een aantal bezienswaardigheden die aanzienlijk minder bezocht worden. In Valencia is dit bijvoorbeeld een botanische tuin die al 200 jaar bestaat. Ze hebben niet alleen een aantal zeldzame planten, maar ook een rotstuin en een aquarium. Verder zijn en nog een aantal belangrijke culturele gebeurtenissen die je bij kunt wonen. En, als je in de winter een bezoek brengt aan de stad, kun je sinaasappels gaat rapen op een van de talrijke boomgaarden. De vruchten vallen na de winter namelijk uit zichzelf uit de boom, iets dat zorgt voor een komisch aanzicht. Er valt dus zeker wel genoeg te doen in Valencia! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *