pexels-gapeppy-2373201

Het begrip ‘hotelovernachting’ wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor een overnachting buiten de deur. Onder dit begrip vallen de volgende soorten hotels:

Hotel

Dit is de meest populaire vorm van overnachten. Een hotel wordt vaak gerangschikt op basis van sterren. Deze beoordeling ligt tussen de 1 en 5 sterren. Hoe meer sterren, hoe meer luxe. Nederland kent 3.200 hotels. waaronder het hotel in Kampen en hotel in Zwolle

Hostel

Een hostel werkt eigenlijk hetzelfde als een hotel, maar bij een hostel deel je vaak je faciliteiten met andere mensen die verblijven in een hostel. Vaak slaap je met mensen die je niet kent, waardoor je gemakkelijk met mensen in contact komt. Ook is het overnachten in een hostel vaak een stuk goedkoper dan in een hotel.

Pension

Een pension is een klein hotel. Een pension biedt niet veel kamers aan en er is niet veel luxe, dit zorgt ervoor dat de prijs lager ligt dan bij een hotelovernachting. Dit is dan ook een goede optie wanneer je met een beperkt budget aan het reizen bent.

B&B

Een B&B, ook wel bekend als een Bed and Breakfast, wordt vaak door particulieren georganiseerd. Hierdoor heb je meer het idee dat je bij een vriend(in) aan het overnachten bent dan dat je daar kan verblijven voor commerciële doeleinden. Vaak wordt een B&B gerund in een rustige, natuurlijke omgeving waardoor je optimaal kan ontspannen.

Motel

Een motel is eigenlijk een hotel aan de kant van de snelweg. Dit maakt het gemakkelijk om na een lange reis snel een overnachting te maken en de reis de volgende dag weer voort te kunnen zetten.

Resort

Resorts zijn van alle gemakken voorzien en bieden de optie om all-inclusive te verblijven. Dit soort hotels zijn vaak bij badplaatsen gevestigd. Wanneer je voor zoveel mogelijk luxe wil gaan en zo min mogelijk zelf wil regelen in een resort iets voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *