Voor de een is vissen een vorm van levensonderhoud, voor de ander is het een sport en voor weer een ander is het puur een vorm van ontspanning. Dit artikel richt zich op de laatste categorie, namelijk de hobbyvisser. Kun jij ook uren aan de waterkant of op een bootje genieten van de rust en de natuur, terwijl je rustig de dobber in de gaten houdt? Dan zijn deze tips van Raven voor jou. Lees verder en kom erachter hoe je van vissen een ontspannen ervaring maakt.

Weer of geen weer

Een belangrijk aspect van vissen is, dat het vrijwel altijd buiten gebeurt. Zoals bij alle outdoor-activiteiten, ben je behoorlijk afhankelijk van het weer. Het schijnt dat vissen beter bijten bij regen. Nu klinkt vissen bij regen waarschijnlijk niet als ultieme ontspanning, maar met de juiste voorbereiding kan dat toch heerlijk zijn. Zo heb je bijvoorbeeld veel plezier aan een vistent. Je zit dan lekker droog en het tikken van de regen op de tent werkt extra ontspannend. Over zitten gesproken: zorg ook voor een degelijke, comfortabele vissersstoel.

Comfortabele kleding

Omdat vissen een outdoor-activiteit is, is het extra belangrijk om je goed aan te kleden. Denk er in de zomer aan, dat je vaak uren op dezelfde plek zit. Een korte broek en blote bast zijn dan misschien je eerste keus, maar dan heeft de zon vrij spel. Bedek je huid zoveel mogelijk en draag kleding van natuurlijke stoffen zoals linnen. Wordt het buiten kouder, ga dan bij je visspeciaalzaak of legerdump op zoek naar warme, waterdichte kleding. Schoenen, laarzen, jassen, broeken; stem alles af op de weersomstandigheden, zodat je nooit koud of nat wordt.

Extra ontspanning

Uren alleen zijn met de watervogels, de wind, het riet… heerlijk, nietwaar? Toch kun je op een gegeven moment wel klaar zijn met je eigen gedachten. Neem voor de extra ontspanning een boek mee, of een bluetooth speaker om een lekker muziekje te luisteren (zet ‘m wel zacht, anders jaag je de vissen weg). En vergeet natuurlijk ook de koelbox met een hapje en een drankje niet.

Veel ontspannen visplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *